Kaj počnemo

Izvajamo individualne delavnice pravilne ustne higiene, na katere se lahko naročite z napotnico vašega izbranega zobozdravnika. Izvajamo jih v popoldanskem in večernem času in se vam glede točnega termina zato lahko individualno prilagajamo. Delavnice izvajamo po načelu mednarodno priznanega individualnega treninga oralne profilakse (iTOP).

                                                                                                                                        Vir fotografije: www.itop-dental.com

V okvir preventivne dejavnosti poskušamo zajeti predvsem otroke in mladostnike čim širšega starostnega razpona. Že v starosti enega in treh let zanje, predvsem pa za njihove starše pripravljamo skupinsko organizirana predavanja in praktične demonstracije pravilne tehnike čiščenja zobkov, predšolske otroke pa poleg tega nekajkrat letno obiščemo tudi v vrtcu, kjer se z njimi pogovarjamo o načelih dobre skrbi za ustno zdravje.

Organiziramo predavanja iz zobozdravstvene vzgoje v prvih, četrtih in osmih razredih osnovnih šol, kjer se enkrat letno z učenci pogovorimo o štirih stebrih zdravega zoba - pravilni higieni, zdravi prehrani, modrostih sladkanja in rednih obiskih zobozdravnika.

                                                                                                                Vir fotografije: ZPC ZD Kranj

V nižji stopnji osnovnih šol v vseh razredih izvajamo mesečno kontrolo plaka z barvilom in zaščitno ščetkanje zob, s čimer otroke hkrati navajamo na samostojno izvajanje pravilnih tehnik čiščenja ustne votline. Sočasno jih ob vključujemo tudi v nacionalno akcijo Čisti zobje ob zdravi prehrani, kjer na letni ravni s priznanji za čiste zobke lahko tekmujejo za praktične nagrade.

V sodelovanju z regijskimi osnovnimi šolami se z najrazličnejšimi preventivnimi vsebinami udeležujemo tudi roditeljskih sestankov, srečanj za starše in nacionalnih projektov (tradicionalni slovenski zajtrk,...).

Ponosni smo na to, da smo na Ministrstvo za zdravje oddali tudi pobudo za umik avtomatov s sladko pijačo in prigrizki iz zdravstvenih ustanov, pri čemer so nas podprli tako Nacionalni inštitut za javno zdravje, strokovne sekcije Slovenskega zdravniškega društva in članica odbora Evropskega parlamenta za javno zdravje in varno hrano.

 
ordinacijski časi zdravnikov
Ordinacijski časi
zdravnikov

uporabniško ime :

geslo :

 

poganja : gCMS v.2.91, izvedba G-Server d.o.o. ©2006-2017, Vse pravice pridržane

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporarabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije